Top Obiective Turistice Brasov – 5 Locuri De Vizitat in Brasov

Indiferent de anotimp, sute de turisti sunt zilnic in cautare de locuri de vizitat in Brasov si zonele din jur, asadar am decis sa va venim in ajutor cu o lista de top obiective turistice Brasov.

Orasul Brasov ramane si anul acesta una dintre cele mai cautate destinatii de pe teritoriul Romaniei. Indiferent de anotimp, sute de turisti sunt zilnic in cautare de locuri de vizitat in Brasov si zonele din jur, asadar am decis sa va venim in ajutor cu o lista de top obiective turistice Brasov.

 

Cauti cazare in Brasov? Rezerva-ti cazare in Brasov prin Habitat-Rental.com – cea mai dinamica platforma de booking din Romania.

 

Oferind o multime de posibilitati de petrecere a timpului si o multitudine de locuri de vizitat in Brasov, orasul din inima Carpatilor a ramas si in inima romanilor an dupa an. Brasov ofera vizitatorilor sai numeroase obiective turistice, peisaje si activitati atat in sezonul rece cat si pe timp de vara.

 

#5 Obiective Turistice Brasov – #5 Parc Aventura

Desi nu este tocmai un obiectiv turistic in adevaratul sens al cuvantului, Parc Aventura se numara printre destinatiile de neratat ale orasului. Amenajat pe o suprafata de 2.5 hectare, Parc Aventura ofera 15 trasee diferite clasificate pe culori in functie de dificultate.

 

Obiective Turistice Brasov – #4 Turnul Alb din Brasov

Turnul Alb se numara de asemenea printre cele mai faimoase obiective turistice din Brasov. Situat pe Dealul Straja, turnul a fost construit in secolul XV din caramida si piatra, intr-o forma speciala de potcoava. Initial Turnul Alb a fost locuit de breslasii aramari si cositori dar in scurt timp si-a dovedit utilitatea ca turn de aparare si observatie. Numele turnului se datoreaza culorii sale albe dar mai remarcabila este privelistea oferita.

 

Obiective Turistice Brasov – #3 Muntele Tampa

Muntele Tampa ofera o priveliste superba asupra orasului Brasov si a Tarii Barsei. Muntele Tampa, ce apartine de Masivul Postavarul si are o altitudine de 960 m, i-a adus Brasovului denumirea de „orasul de la poalele Tampei”. Turistii pot folosi telecabina pentru a urca in varf sau pot opta pentru unul dintre traseele montane disponibile. Traseele incep din Valea Cetatii, Scheii Brasovului sau din orasul vechi al Brasovului.

 

Cauti cazare in Brasov? Rezerva-ti cazare in Brasov prin Habitat-Rental.com – cea mai dinamica platforma de booking din Romania.

 

Obiective Turistice Brasov – #2 Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor se numara printre cele mai frumoase locuri de vizitat in Brasov. Bastionul Tesatorilor din Brasov a fost ridicat intre anii 1421-1436 de catre breasla tesatorilor de in. In prezent, Bastionul Tesatorilor este considerat cel mai spectaculos monument arhitectural din perioada medievala. Bastionul avea rol de aparare, dispunand de guri de tragere, ferestre de tragere si ziduri groase de 4.3 m. In 1910 Bastionul Tesatorilor din Brasov a fost transformat in muzeu iar in prezent curtea interioara este folosita si pentru spectacole de opera.

 

Obiective Turistice Brasov – #1 Biserica Neagra

Biserica Neagra este probabil principala atractie din Piata Sfatului si inima orasului Brasov. Biserica Neagra din Brasov este cea mai mare biserica gotica din Romania si printre cele mai vechi, fiind construita acum mai bine de 500 de ani. Biserica Neagra ofera saptamanal concerte de orga pentru cei 100.000 de turisti ce viziteaza anual acest obiectiv.

Lasă un răspuns