Top Obiective Turistice Sibiu – 5 Locuri De Vizitat in Sibiu

Desemnat Capitala Culturala Europeana in 2007, orasul Sibiu a devenit recunoscut ca fiind capitala turistica si culturala a Transilvaniei. Pentru a iti starni pofta de un sejur indelungat in Sibiu, iti punem la dispozitie o lista de top obiective turistice in Sibiu.

Orasul Sibiu sau Hermannstadt este printre cele mai frumoase si faimoase orase din Romania, laudandu-se cu un centru istoric renovat complet in anul 2006. Desemnat Capitala Culturala Europeana in 2007, orasul Sibiu a devenit recunoscut ca fiind capitala turistica si culturala a Transilvaniei. Datorita investitiilor in domeniul turistic, optiunile de cazare in Sibiu sunt extrem de variate iar standardele sunt cu mult peste cele ale altor orase din Romania. Pentru a iti starni pofta de un sejur indelungat in Sibiu, iti punem la dispozitie o lista de top obiective turistice in Sibiu

 

Cauti cazare in Sibiu? Rezerva-ti cazare in Sibiu prin Habitat-Rental.com – cea mai dinamica platforma de booking din Romania.

 

Obiective Turistice Sibiu – #5 Muzeul Locomotivelor pe aburi

Muzeul Locomotivelor din Sibiu, situat pe Str. Dorobantilor nr. 22 a fost deschis in 1944, exponatele muzeului fiind fabricate intre anii 1885 si 1958, perioada de glorie a locomotivelor pe aburi. Muzeul locomotivelor din Sibiu este un adevarat deliciu pentru pasionatii de cale ferata, punand la dispozitie vizitatorilor peste 35 de locomotive, inclusiv doua macarale pe aburi si doua pluguri pe aburi.

 

Obiective Turistice Sibiu – #4 Turnul Sfatului

Turnul Sfatului din Sibiu ofera o priveliste extraordinara asupra orasului vechi, fiind pozitionat intre Piata Mica si Piata Mare. Turnul a fost construit in secolul XIII iar in 2004 a fost adaugat pe lista monumentelor istorice din Sibiu. Intrarea se face din Piata Mica iar in zilele senine turistii pot surprinde imagini perfecte cu marginimea Sibiului.

 

Obiective Turistice Sibiu – #3 Ocna Sibiului

Ocna Sibiului, pozitionata la doar 18 km de centrul orasului si invecinata cu marginimea Sibiului este o statiune balneoclimaterica de renume, o destinatie excelenta pentru turisti in perioada verii. In lunile calduroase vizitatorii se pot bucura de lacurile sarate si frumos amenajate ce au transformat Ocna Sibiului intr-o destinatie populara atat pentru straini cat si pentru localnici. Ocna Sibiului este amenajata frumos cu spatii speciale pentru plaja si terase ce servesc racoritoare si alimente traditionale Romanesti.

 

Cauti cazare in Sibiu? Rezerva-ti cazare in Sibiu prin Habitat-Rental.com – cea mai dinamica platforma de booking din Romania.

 

Obiective Turistice Sibiu – #2 Catedrala Evanghelica

Catedrala Evanghelica este cu siguranta unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din Sibiu. Catedrala ce are o inaltime maxima de 73 de metrii se afla in Piata Albert Huet din Sibiu, fiind de asemenea a doua cea mai inalta cladire din Transilvania. Catedrala Evanghelica se bucura de cea mai mare orga din sud estul Europei iar turistii se pot bucura de concerte in fiecare miercuri. Turnul este de asemenea accesibil pentru turisti iar privelistea oferita este cu adevarat spectaculoasa.

 

Obiective Turistice Sibiu – #1 Muzeul National Brukenthal

Muzeul National Brukenthal din Sibiu prezneta colectia de arta a baronului Samuel von Brukenthal, una dintre cele mai bogate si impresionante colectii de arta din Europa. Muzeul National Brukenthal din Sibiu este in prezent gazduit in palatul locuit de baron, devenit muzeu inca din 1817. Turistii pot vizita intregul palat, inclusiv parterul, cele doua etaje si subsolul. Este nevoie de aproximativ o zi intreaga pentru a vizita pe indelete intregul muzeu.

Lasă un răspuns