Obiective Turistice in Marginimea Sibiului – 5 Locuri De Vizitat

Marginimea Sibiului se bucura an dupa an de un numar mare de turisti atat locali cat si internationali, renumele regiunii aducandu-i titlul de „Destinatie Europeana de Excelenta” din partea Uniunii Europene cat si premiul international pentru turism „Marul de Aur”.

Marginimea Sibiului, cunoscuta si drept Hermannstädter Randgebiet in Germana sau Szeben-Hegyaljain Maghiara este o zona aflata in partea de sud-vest a judetului Sibiu. Marginimea Sibiului se bucura an dupa an de un numar mare de turisti atat locali cat si internationali, renumele regiunii aducandu-i titlul de „Destinatie Europeana de Excelenta” din partea Uniunii Europene cat si premiul international pentru turism „Marul de Aur”.

Marginimea Sibiului este formata din 18 localitati diferite, un loc unde traditia, obiceiurile si gastronomia au ramas neschimbate timp de sute de ani.  In prezent locuitorii din Marginimea Sibiului isi pastreaza mostenirea istorica, arhitecturala, culturala si etnologica vie, fiind poate printre putinele locuri din Romania unde oamenii inca poarta costumul popular traditional la evenimentele importante.

In Marginimea Sibiului cazare putem gasi in oricare dintre cele 18 localitati, cele mai populare destinatii pentru turisti fiind Fantanele, Sibiel si Saliste.

Cele mai bune oferte de cazare in Marginimea Sibiului sunt pe Habitat-Rental.com.

Habitat-Rental.com – Idei de vacanta la un click distanta!

Obiective Turistice in Marginimea Sibiului – #5 Cetatea Calnic

Cetatea Calnic a fost construita in secolul XII iar in prezent este una dintre cele mai frumoase fortificatii ale Transilvaniei. Cetatea Calnic face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

 

Obiective Turistice in Marginimea Sibiului – #4 Satul Fantanele

Satul Fantanele este intesat de fantane pitoresti, livezi imbelsugate si case construite in stilul traditional romanesc. Localnicii din Fantanele sunt recunoscuti pentru ospitalitatea si darnicia lor. Turistii pot vizita Muzeul Satesc unde pot vedea obiecte de artizanat si icoane pictate sau lucrate in lemn.

 

Obiective Turistice in Marginimea Sibiului – #3 Saliste

La Saliste aveti ocazia sa admirati localinii in portul traditional, costumele populare cusute in negru si alb. In zilele de sarbatoare se joaca Calusul si Braul iar peisajele din jurul Salistei asteapta sa fie descoperite!
Obiective Turistice in Marginimea Sibiului – #2 Sibiel

Biserica Sfanta Treime din Sibiel a fost construita in 1765 si este folosita chiar si in prezent. Turistii se pot bucura de asemenea de Muzeul de Icoane pe sticla ce ofera peste 700 de exponate.

 

Cele mai bune oferte de cazare in Marginimea Sibiului sunt pe Habitat-Rental.com.

Habitat-Rental.com – Idei de vacanta la un click distanta!

 

Obiective Turistice in Marginimea Sibiului – #1 Rasinari

La Rasinari, turistii pot vizita Muzeul Satului, Cetatea Medievala Rasinari dar si casa memoriala a lui Octavian Goga.

Lasă un răspuns