Top Obiective Turistice Cluj – 5 Locuri De Vizitat in Cluj

Cluj Napoca este unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei. Capitala istorica a Transilvaniei a devenit si un important centru turistic, un amalgam perfect intre modern, istorie si cultura. Clujul ofera turistilor o astmosfera exceptionala, bine cunoscuta ospitalitate ardeleneasca cat si...

Cluj Napoca este unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei. Capitala istorica a Transilvaniei a devenit si un important centru turistic, un amalgam perfect intre modern, istorie si cultura. Clujul ofera turistilor o astmosfera exceptionala, bine cunoscuta ospitalitate ardeleneasca cat si o serie de obiective turistice impresionante. Date fiind investitiile din ultimii ani, optiunile pentru cazare in Cluj sunt vaste si variate iar serviciile excelente.

 

Cauti cazare in Cluj? Rezerva-ti cazare in Cluj prin Habitat-Rental.com – cea mai dinamica platforma de booking din Romania.

 

Obiective Turistice Cluj – #5 Muzeul de Farmacie

Muzeul Farmaciei din Cluj reprezinta o destinatie inedita pentru pasionatii de medicina si farmacie ce viziteaza orasul. Construit in secolul XV, Muzeul de Farmacie ofera turistilor peste 3000 de exponate, inclusiv instrumente medievale, recipiente, cantare, prese, retete, sigilii cat si un laborator intreg situat la subsolul muzeului.

 

Obiective Turistice Cluj – #4 Bastionul Croitorilor

Bastionul Croitorilor din Cluj reprezinta o bucata importanta din istoria bogata a orasului. Aflat in apropiere de Parcul Operei, pe strada Baba Novac, bastionul isi ia numele de la breasla croitorilor ce era responsabila cu intretinerea si paza fortificatiilor. Turistii pot vedea in aceeasi locatie si statuia ridicata in memoria lui Baba Novac.

 

Obiective Turistice Cluj – #3 Turnul Tesatorilor

Turnul Tesatorilor din Cluj, cunoscut si drept Turnul Pompierilor a fost ridicat in 1547 cu rol de aparare si observatie. In prezent turnul de pe strada Szappany gazduieste Muzeul Pompierilor cat si un restaurant cu acoperis de sticla situat la ultimul etaj. Privelistea oferita de restaurant este de nedescris!

 

Obiective Turistice Cluj – #2 Piata Unirii din Cluj

Piata Unirii din Cluj sau piata centrala este punctul zero al orasului. Turistii se pot bucura de atmosfera medievala a orasului si de ospitalitatea localnicilor. Piata Unirii din Cluj este cea mai mare piata medievala din Europa Centrala si de Sud Est. Data fiind pozitia sa centrala, Piata Unirii din Cluj a atras investitori prezenti prin marci de renume, fiind o oportunitate perfecta pentru shopping.

 

Cauti cazare in Cluj? Rezerva-ti cazare in Cluj prin Habitat-Rental.com – cea mai dinamica platforma de booking din Romania.

 

Obiective Turistice Cluj – #1 Biserica Sfantul Mihail

Biserica Sfantul Mihail din Cluj este una dintre cele mai mari biserici gotice din tara, edificiul ridicandu-se pana la 80 de metri inaltime. Interiorul bisericii este superb, prezentand stema Imperiului Roman si blazonul Sfantului Mihail. In fata bisericii turistii pot admira statuia lui Matei Corvin alaturi de 4 generali.

 

Lasă un răspuns