Top Obiective Turistice Sighisoara – 5 Locuri De Vizitat in Sighisoara

Sighisoara este un oras unic si incomparabil in Romania, o destinatie de vis pentru cei pasionati de istorie si arhitectura dar si pentru cei ce prefera vacantele de tip city break. Sighisoara ofera turistilor case renumite, biserici medievale, turnuri, castele si amintiri de neuitat...

Sighisoara este un oras unic si incomparabil in Romania, o destinatie de vis pentru cei pasionati de istorie si arhitectura dar si pentru cei ce prefera vacantele de tip city break. Sighisoara ofera turistilor case renumite, biserici medievale, turnuri, castele si amintiri de neuitat. Desi zona curenta a orasului a fost locuita continuu de secole, Sighisoara ce o cunoastem si o iubim a fost constuita in secolul XII de catre colonistii sasi iar influentele culturale si arhitecturale sunt vizibile la tot pasul.

 

Compara zeci de optiuni de cazare in Sighisoara prin Habitat-Rental.com!

Habitat-Rental.com – Idei de vacanta la un click distanta!

Daca ti-ai pus in gand sa vizitezi orasul, e musai sa vezi lista de top obiective turistice Sighisoara! Trebuie mentionat ca Sighisoara este de asemenea unul dintre putinele locuri din Romania inscrise in Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind o sedinatie perfecta pentru familii sau cupluri.

 

Obiective Turistice Sighisoara – #5 Scara Scolarilor

Scara scolarilor este un tunel de lemn ce duce direct catre varful dealului. Scara a fost construita in anul 1642 pentru a inlesni legatura dintre oras si scoala. In 1849 Scara Scolarilor a fost modificara iar din cele 300 de trepte initiale s-a facut reducerea la 176.

 

Obiective Turistice Sighisoara – #4 Scoala Veche

Scoala Veche din Sighisoara este una dintre cele mai vechi unitati de invatamant din Trasilvania, fiind mentionata inca din anul 1522. Scoala in sine este formata din doua cladiri distincte, respectiv Scoala din Deal si Scoala Veche. In Scoala Veche din Sighisoara se preda muzica, astrologie, matermatica, teologie, filosofie si bineinteles limibile clasice.

 

Obiective Turistice Sighisoara – #3 Biserica Manastirii

Biserica Manastirii facea parte dintr-un complex de cladiri cu scop religios construite inca din secolul XIII. Biserica Manastirii a fost reconstuita in 1677, fiind una dintre cele mai vechi biserici in stil gotic din Romania. Turistii pot admira arhitectura autentica gotica, sculpturi, covoare orientale, cristelnita bisericii si orga inca functionala.

 

Obiective Turistice Sighisoara – #2 Biserica din Deal

Biserica din Deal este o biserica evanghelica construita in stil gotic si a patra biserica gotica ca marime din intreaga Transilvanie. Biserica din Deal este un monument reprezentativ pentru Sighisoara si intreaga Transilvanie, fiind construita in mai multe etape intre 1345 si 1525. Biserica a fost restaurata de-a lungul timpului, cel mai recent in anul 2004.

 

Compara zeci de optiuni de cazare in Sighisoara prin Habitat-Rental.com!

Habitat-Rental.com – Idei de vacanta la un click distanta!

 

Obiective Turistice Sighisoara – #1 Turnul cu Ceas

Turnul cu Ceas este cel mai faimos reper al Sighisoarei si un obiectiv must-see pentru fiecare turist sau vizitator al orasului. Turnul a fost construit in secolul XIV si are aproximativ 5 etaje sau 64 de metri. Zidurile turnului cu ceas au guri de tragere atat la parter cat si la etaje, iar ceasul prezinta figurite sculptate in lemn ce reprezinta zeitati antice. Turistii de asemenea pot admira o macheta a intregului oras asa cum arata la 1735.

Lasă un răspuns